A Kék meg a Sárga PDF Nyomtatás E-mail
2011. január 30. vasárnap, 10:53

Már régen megtetszett a borotvahabozós játék, amit Virágnál láttam.  Most végre ürügyet is találtam az "eszement" ötlethez és nem haboztunk habozni.A fiúk pénteken bábszínházba készültek az Okker és Türkiz című előadásra. Na, nekem egyből beugrott, hogy van egy hasonló című Lázár Ervin mese, így elolvastam nekik a Kék meg a Sárga történetét. Már előadni is hálás feladat volt, a remekül megírt  veszekedős párbeszéd kínálta magát színészi tehetségem kibontakoztatására, igen jól sikerült beleélni magam. (lehet hogy a véremben van a veszekedés?:)) Beni és Domi már alig várták, mi lesz a játék. Csak ámultak és bámultak, mikor előkaptam egy nagy tálcát, egy flakon borotvahabot és kék meg sárga festéket. Először csak a habot nyomtam ki, és el sem hitték, hogy nyugodtan belemászhatnak könyékig.

Ha valaki még nem tudja, milyen nagyszerű érzés a habot nyomkorászni a tenyerével, feltétlenül próbálja ki!

A habba rajzolni is lehet: akár ujjal, akár hurkapálcával, ez sem utolsó mulatság.

De a "habot" a habra a festék tette fel.

A kék és sárga folt először szép finoman egymáshoz ért, majd oldalba lökték egymást, kergetőztek, lökdösődtek míg végül minden igyekezetük ellenére eggyé váltak egy óriási zöld foltban.

Ezt az izgalmas hancúrt papíron is rögzítettük, hogy aztán próbára tegyük a fantáziánkat is, és rádöbbenjünk, egy folt, több mint csupán folt.